Kickoff

Bajen bäst i Stockholm

Publicerad 2006-09-26 23:38:39 i Allsvenskan,

"Söders bröder glöder" skanderade Bajen-klacken och så väl det stämde i kvällens Stockholmsderby. Hammarby gjorde allt rätt och AIK såg ut som den nykomling man faktiskt är. Men det berodde till stor del på att Hammarby spelade i trans. Eguren (som inte är från Farsta, Lindeborg) och Marteinsson tokdominerade det centrala mittfältet medan Pablo Pinones-Arce och Paulinho sprang på allt och lite till.

AIK spelade korkat, försökte enträget spela sig fria från pressen på egen planhalva utan att vara nära att lyckas, och straffades för sin inkompetens. Och taktikkuppernas mästare (kvällstidningarnas favoritvinkel) Norling hade ingen bot. Han såg faktiskt riktigt förbryllad ut långa stunder och ville efter matchen hem och analysera innan han vågade säga exakt vad som var fel. Kanske klokt det i och för sig.

Själv är jag rejält svag för en forwardsduo som korslöper, möter och drar i djupled, och aldrig slutar sätta press - tillsammans. Det är en skönhet i sig när en forwardsduo spelar som just en duo. Och Paulinho och Pablo var precis så bra som Runström och Paulinho var i våras. Då räckte det till serieledning länge och väl. Fortsätter det så här så ska det räcka till Royal League.

I och med dagens seger är Bajen bäst i stan även tabellmässigt. Ja, i Stockholmslagens interna derbyuppgörelse vill säga.

* * *
På en punkt var AIK bäst i kväll. I klackmatchen före matchen. Den vann de överlägset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela