Kickoff

Zlatan ska inte bära hundhuvudet

Publicerad 2006-09-27 23:48:34 i Fotboll,

Inter förlorade, mitt tips på Bayern-seger höll och Zlatan blev utvisad vid ställningen 0-0 i andra halvlek.

En händelsefattig match blixtrade till i några valda sekvenser, men, och det är lika bra att säga det direkt, Zlatan Ibrahimovic ska inte behöva bära hundhuvudet för kvällens tunga Inter-förlust. Visst Zlatan blev utvisad när matchen stod och vägde, eller snarare bara stod, och det var naturligtvis inte bra. Signore Mancini pekade mot huvudet som en signal till Ibra att han måste tänka innan han går in med dubbarna före med ett gult kort i ryggsäcken, men det var inte där Inter förlorade matchen.

Det gjorde man genom att inte göra sin läxa ordentligt och därigenom inse att Bayern bara kan besegras genom stenhårt arbete. Att ta löpningar för varandra och få tyskarnas ramstarka zonförsvar att röra på sig. Men Inter valde den bekväma vägen. I kväll är det en dyrköpt läxa som Mancini, Zlatan och Inter helst hade varit utan och som de säkert kommer få bannor av president Moratti för, liksom den italienska pressen.

Men förlusten var inte Zlatans fel. Visst, en onödig stämpling är alltid onödig och det röda kortet givetvis tungt. Men det var ändå bara en tidsfråga innan Bayern skulle avgöra. Eftersom Inter tillät det. Och det är mer Mancinis och lagets fel än Zlatans.

Kommentarer

Postat av: Martin

Publicerad 2006-09-28 11:23:40

Håller med. Och det är onekligen bekvämt för Mancini att kunna peka på utvisningen som orsak till den förödmjukande förlusten på San Siro.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela