Kickoff

Ont blod i Fotbollssverige

Publicerad 2007-04-20 16:48:58 i Allsvenskan,

Mycket ont blod i Fotbollssverige just nu.
Är det inte hatbanderoller i Göteborg så är det spelare som sågar sin publik.
Som Kalmars åsiktsmaskin Henrik Rydström som tycker att den egna hemmapubliken är allt för kräsen.
- En del är avskydda på bortaplan. Vi är avskydda på hemmaplan, säger han till Aftonbladet.
Han vet i alla fall hur man fixar rubriker. Jag är dock tveksam till om publiken svarar positivt till såna citat av lagkaptenen i kvällspressen.

Mer av samma mynt.
Kalmars nyförvärv Patrik Ingelsten sågar (i Hallandsposten) sin gamla hemmapublik i Halmstad som han menar buade ut honom när han kom in i HBK-dressen i fjol. Det ska ha gått så långt att spelarna till och med hade "krismöten" för att tala ut om problemen. De kom dock aldrig till skott med att prata med supportrarna (Kvastarna) vilket kan vara en rätt elementär del i det fallet. Självklart förväntar sig Patrik en visselorkan på söndag när han är tillbaka i Halmstad med sitt Kalmar. Och av den anledningen uppmanar nu HBK-klacken Kvastarna på sin hemsida alla sina medlemmar att INTE bua åt Patrik.
Själv är jag av den sorten att hyllas den som hyllas bör. Och Patrik Ingelsten blev en sann HBK-hjälte när han skickade in segermålet mot Sporting i Uefacupen. Sen är ju vissa element i publiken i Halmstad dessvärre som den är i bland. Jag har varit på plats och hört Selakovic, Alexandersson och Aubynn bland andra behöva lyssna på burop trots sina insatser för Klubben genom åren. Tyvärr hörs de få mer än de flesta i de lägena.

Pratade själv med HBK:s Emra Tahirovic i går och han avslöjade att HBK-truppen haft krissamtal i veckan för att komma tillrätta med den dåliga stämningen i truppen efter det spelmässiga missödet mot Helsingborg i premiären.
- Allt känns bra nu, sa Emra som själv inte var helt nöjd med att sitta på bänken.
Vi får väl se på söndag antar jag. Dock är det rejält uppseendeväckande att en trupp allsvenska spelare kan ta så illa vid sig av att spelet låser sig en match. Måste nästan finnas mer i den historien än vad som kommit fram än så länge. Missnöje mot tränaren Janne Andersson efter två år i botten? Missnöje hos de rutinerade spelarna för att vissa (de yngre?) inte gör sitt jobb? Får se hur det utvecklar sig.
Samtidigt tror jag en bra insats mot Kalmar löser det mesta i Halmstad. En seger läker många sår. På söndag som sagt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela