Kickoff

Upp till bevis

Publicerad 2007-04-09 11:13:13 i Allsvenskan,

Avspark i tre nya allsvenska premiärer om ett par timmar. Extra intressant är det givetvis att se vad som händer i Halmstad och i Solna.

På Örjans Vall är allas (nåja) blickar riktade mot Henke Larsson som ska frälsa Henkeborg. På förhand är han redan skyttekung, allsvenskans bäste spelare, och SM-guldvinnare hos många. Själv tror jag inte HIF eller Henke räcker till vare sig SM-guld eller skytteligatiteln. Däremot lär man garanterat vara med i toppen som ett av fyra lag oavsett hur det går i premiären i dag.
För Halmstads del gäller det att bevisa framför allt att laget kan göra mål så man slipper en upprepning av fjolårets sex raka mållösa matcher. I år aspirerar laget på mitten (minst) och borde klara det, men kommer få en hemsk öppning på serien om det blir en ny mållös match i dag (sen väntar Djurgården, Kalmar och IFK Göteborg). Blir det vinst kan HBK bli årets överraskning, även om de inte kommer utmana topp fyra ens då.

Nästan lika mycket gäller presumtiva toppmötet AIK-Kalmar på Råsunda. Jag tror AIK vinner guld i år om bara Norling lyckas med konststycket att hålla truppen ödmjuk även den här säsongen. Jag tror väldigt mycket på Norling som tränare annars och hans mod att förändra kommer bära hela vägen i år.
Kalmar vill själva ta guld, och truppen ser riktigt stabil ut, men inte så mycket mer. Topp fem helt klart, men vill de ha mer måste Arí dels stanna hela säsongen, dels göra minst 15 mål i år. Visst har han varit hyllad i vinter, men betänk att Nanne Bergstrand klagade hela våren och sommaren i fjol över att brassen brände fyra av fem frilägen. Så mycket har inte hänt med honom bara för att det för en gångs skull cirkulerar proffsrykten kring Fredriksskans.

Samtidigt bör Gefle slå ÖSK på Strömvallen. En rätt intetsägande match där Gefle siktar på mitten och ÖSK inte vill trilla ur i år.

I övrigt kan jag inte se något annat än att Gais åker ur. För mycket hänger på Ekunde i försvaret och Ponomarev i offensiven, men det spelar ingen roll. Övriga laget är för dåligt helt enkelt utan spetsarna Keene och Stephenson.

Så här slutar i alla fall Allsvenskan enligt mig (där det egentligen är helt öppet i grupperna 8-10 och 11-13 om placeringarna).
1. AIK
2. Elfsborg
3. Kalmar
4. Malmö FF
5. Helsingborg
6. IFK Göteborg
7. Djurgården
8. Gefle
9. Hammarby
10. Halmstad
11. Brommapojkarna
12. Trelleborg
13. Örebro
14. Gais

Skyttekung: Olivier Karekezi, Helsingborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela