Kickoff

Envist rykte: Blåvitt vill ha Boman

Publicerad 2014-01-07 11:05:07 i Allsvenskan, Halmstads BK, Silly Season,

Ett rykte verkar bita sig fast den här vintern.
Att IFK Göteborg vill ha Mikael Boman.
Än så länge finns inget konkret - och jag har svårt att se att HBK skulle sälja sin anfallsstjärna till en allsvensk konkurrent till annat än ett överpris.
 
Ett av vinterns mest envisa rykten är verkligen att IFK Göteborg är intresserat av Mikael Boman. Jag hörde det ganska kort inpå kvalsegern mot Gif Sundsvall och sedan har det dykt upp under vintern till och från.
Jag har förstås kollat av det med jämna mellanrum, men det har inte funnits något mer än själva ryktet. IFK Göteborg är säkert intresserat, det vore konstigt annars med tanke på deras anfallsomsättning samt Bomans säsong och kvaliteter. Men när jag frågat Bomans agent John Thornberg har han inte hört något från IFK Göteborg.

I KvP har jag avslöjat Norwichs intresse och senast Maccabi Haifas. Det finns även svenskt intresse från allsvenska lag vad jag har hört, men IFK Göteborg ska märkligt nog inte ha varit ett av de lagen.
Men det vore som sagt bara logiskt om Blåvitt till slut visar konkret intresse den här vintern, även med tanke på att Boman bara har ett år kvar på kontraktet med HBK.
Jag avslöjade efter kvalet mot Sundsvall att HBK och Jens Gustafsson vill förlänga kontraktet med Boman - och den ambitionen står naturligtvis fast. HBK har också deklarerat den ambitionen till Boman-lägret. HBK kommer dock få svårt att göra det så länge det internationella transferfönstret är öppet i januari eftersom det intresset är så pass intressant.
Bomans agent John Thornberg har ju bekräftat både Premier League-intresset samt Maccabi Haifa och även Mikael Boman berättade att han fått reda på Haifas intresse innan jul.
Med det vill jag egentligen säga att jag tror att Boman - om han säljs i vinter - säljs utomlands. Det är där pengarna finns att tjäna och den större utmaningen finns.
Jag vet att Jens Gustafsson verkligen inte vill sälja Mikael Boman som han håller högt - och som har förutsättningar att bli ännu bättre och göra ännu fler mål under 2014.
Skulle IFK Göteborg eller någon annan svensk klubb vilja köpa loss Boman får de räkna med att betala ett överpris.
 
*  *  *
 
Med det tar jag semester. De närmaste två veckorna solar jag i Thailand och därför kommer inga rapporter från HBK:s träningsstart (i dag tisdag) eller de kommande två veckorna i bloggen. Men får jag reda på någon nyhet under tiden dyker det upp i KvP.

Första derbyt redan i februari

Publicerad 2014-01-02 23:29:01 i Försäsong, Halmstads BK,

HBK har gjort klart med ytterligare en träningsmatch.
En match som betyder att årets första derby mot Falkenberg spelas redan i februari.
Det är även klart att årets träningsläger går i Spanien och att det troligen blir en träningsmatch någon av de sista dagarna på lägret. Motstånd är dock inte klart än.
 
Uppdaterat försäsongsschema för HBK

7 januari: Drar i gång försäsongs- träningen.

25 januari: Första träningsmatchen mot Mjällby (b).

1 februari: Lyngby (b).

8 februari: Varberg (h).

12-21 februari: Träningsläger i Oliva Nova, Spanien. En träningsmatch någon av de sista dagarna. Ingen motståndare klar än.

25 februari: Falkenbergs FF (h/b).

1 mars: Sirius (b, Svenska cupen).

8 mars: Assyriska (h, Svenska cupen).

15 mars: Djurgården (b, Sv. cupen).

22 mars: Genrep inför allsvenskan hemma mot Gais - om Halmstad inte når kvartsfinal i cupen.

30 mars: Allsvensk premiär hemma mot Örebro SK.

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela