Kickoff

King lämnar - Ljung och Liverstam kan följa

Publicerad 2015-12-10 19:31:54 i Halmstads BK, Silly Season, Superettan,

Andreas Jankevics blir ny assisterande tränare i HBK.
King Osei Gyan lämnar och Viktor Ljung ser ut att bli nästa man ut.
Och Örebro fortsätter jakten på Fredrik Liverstam.
 
Mitt sporadiska bloggande fortsätter. Det blir vad det blir när det händer tråkiga och allvarliga saker på det privata planet.
Var ledig i dag, men blev lite HBK-news trots det.
Artikel finns här.
Har ju tidigare berättat om intresset för Fredrik Liverstam. Kan nu avslöja att han träffade Örebro i förra veckan. Ytterligare en allsvensk klubb samt en norsk är konkreta i sitt intresse enligt mina uppgifter.
Får väl se om HBK lyckas behålla Liverstam. Jag tror ju inte det, men det hänger på vilken prislapp HBK sätter.
 
####
Berättar även två ganska väntade saker.
King Osei Gyan får inte förlängt. HBK känner inte att de har råd med hans lön i Superettan och det scenariot skrev jag om i KvP redan innan allsvenskans slut.
 
Fredrik Andersson berättar även att HBK fått beskedet av Viktor Ljung att han ser sig om efter en annan klubb. Väntat. När en kontraktsförlängning drar ut på tiden som den här har gjort finns det oftast en förklaring.
Hur som helst skriver jag om en ex-HBK:are som är aktuell som ersättare ihop med Adnan Kojic som imponerat under sitt provspel.
Anton Tideman. Han är kontraktslös och på HBK:s radar nu. HBK har, vad jag hört, haft bra koll på Tideman i Varberg. Jag gillar vad jag sett av Kojic så varför inte värva båda. Utrymme finns ju när Jesper Westerberg är skadad och Ljung ser ut att lämna.
 
###
I övrigt då?
Surras i vanlig ordning en del kring Eric Smith, men inga bud än enligt klubbchef Andersson.
Så länge ingen lämnar av befintliga centrala mittfältare så ser HBK ut att avvakta med Halmias Sebastian Crona som man tycker har imponerat. Vilket han har gjort, där behövs framför allt ett högre tempo.
Samma läge ungefär med Petar Petrovic och Mattias Håkansson som båda provspelat med HBK i november.
 
####
Andreas Jankevics blir ny assisterande tränare efter Torbjörn Arvidsson. Har bred kunskap och högsta tränarutbildningen. Blir intressant att se vad han kan göra. Hör att Janne Jönsson den här gången har valt sin assisterande, till skillnad från när han ärvde Jens Gustafssons förra vintern när ekonomin säkert satte stopp för något annat.
Det var en relativt väntad utveckling att Jönsson, efter ett år där han inte heller lyckats som huvudtränare, sett sig om att bygga sin egen stab. Trist dock att Tobbe fick lämna. En klubblegendar som har gjort mycket för klubben både som spelare och ledare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela