Kickoff

Nu får näste HBK-legendar lämna

Publicerad 2015-12-22 17:07:40 i Halmstads BK, Superettan,

Halmstads BK tvingas skära ner i ledarstaben efter degraderingen till superettan.
Nu är lagledaren Ante Smith nästa ex-spelare som får lämna klubben.
– Ante är väl inte helt nöjd med det och för mig känns det på ett personligt plan att säga upp en nära vän, säger HBK:s klubbchef Fredrik Andersson till Kvällsposten.
 
HBK-ikonen Torbjörn Arvidsson fick inte förlängt kontrakt som assisterande tränare och har ersatts av Andreas Jankevics i Halmstads tränarstab till nästa år.
Nu får nästa ex-spelare lämna HBK.
Lagledaren Ante Smith, som gjorde 402 A-lagsmatcher för Halmstad under sin spelarkarriär och vann ett SM-guld, får inte förlängt kontrakt när hans nuvarande avtal löper ut vid årets slut.
– Ja, Smith kommer lämna oss, bekräftar Fredrik Andersson.
– Hans avtal förlängs inte. En del i det är att vi ligger i superettan och drar ner på antalet tjänster.
Enligt Fredrik Andersson kommer inte någon ny lagledare anställas utan uppgifterna fördelas ut på övriga staben.
– Ante är väl inte helt nöjd med det, men det får du fråga honom. För mig känns det på ett personligt plan att säga upp människor och en nära vän som Ante är.
Har inte spikat staben helt
Halmstads hoppas däremot att målvaktstränaren Håkan Svensson och mångårige sjukgymnasten Simon Bakkioui fortsätter i staben även i superettan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela