Kickoff

Nilsson i mål när HBK går för seger

Publicerad 2015-02-27 15:01:55 i Halmstads BK, Svenska cupen,

HBK fortsätter rotera på målvaktsposten.
För Malkolm Nilsson blir Syrianska-matchen en chans att stärka sina aktier ytterligare i konkurrensen mot Stojan Lukic.
- Jag betraktar det som öppet, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.
 
Tillbaka på hemmaplan efter ett träningsläger i Algarve vid Helsingborgs IF:s sida och en del efterarbete med det.
Det har av naturliga skäl blivit mindre HBK de senaste veckorna, men jag var på plats på Skedalahed för fredagens träning inför lördagens cupmöte med Syrianska.
 
En förkyld Janne Jönsson höll säkerhetsavstånd när vi intervjuade honom efteråt och han tog den säkra vägen när vi pratade morgondagens startelva också. Träningen avslöjade dock att det ser ut att bli nästan samma elva som mot Västerås borta förra helgen. Två ändringar blir det av allt att döma. Malkolm Nilsson gör tävlingsdebut för säsongen i mål och Viktor Ljung startar som vänsterback med Christoffer Andersson till höger.
 
Den troliga elvan: Malkolm Nilsson - Christoffer Andersson, Fredrik Liverstam, Mohammed Ali Khan, Viktor Ljung - Kristoffer Fagercrantz, Joseph Baffo, Eric Smith, Simon Silverholt - Junes Barny, Kwame Karikari.
 
Närmast till hands ligger King Osei Gyan (för Baffo) och Jesper Westerberg (för Fagercrantz). Det var också dessa 13 spelare som gick igenom fasta situationer i slutet av träningen.
 
*  *  *
Malkolm Nilsson gör med andra ord tävlingsdebut för säsongen. Han spelade 90 minuter i cupen i fjol och gjorde även ett 30-minutersinhopp i cupen säsongen 2013.
Valet är förstås enligt den varannan match-princip som Janne Jönsson använt sig av hela försäsongen där Stojan Lukic stod mot Västerås. Men Jönsson betraktar än så länge målvaktskonkurrensen som öppen.
- Först vill jag betrakta det som öppet. Jag pratar mycket med båda om att jag vill ha ut båda aningen offensivare, att de tar för sig aningen mer, men det är ett samarbete som vi diskuterar med fyrbackslinjen inte minst. Då blir det lite spelförståelse vi går på för min del, hur mycket du kan tjuvstarta, läsa ett inlägg var det kommer någonstans, hur mycket vågar jag lämna min mållinje och flytta fram. Där är nog lite att jobba med bägge, säger Jan Jönsson.
 
Matchen mot Syrianska är med andra ord en chans för Malkolm Nilsson att verkligen sätta press på Stojan Lukic inför säsongen och få Janne Jönsson att fundera lite till i sitt kommande val. HBK-tränare kommer välja en förstemålvakt senare i mars.
 
*  *  *
King Osei Gyan ställs över igen alltså när formen inte är på topp och Jönsson vill se Baffo på mitten en gång till. När det är dags för allvaret i allsvenskan lär dock King vara självskriven på mitten. Har svårt att se hur HBK skulle ha råd med något annat så länge King spelar i närheten av den nivå man kan förvänta sig.
 
*  *  *
Fredrik Liverstam lagkapten för andra matchen i rad. Liverstam ser också ut att vara den hetaste kandidaten nu när King verkar ha tyngts av bindeln på armen.
- King är en väldigt fin typ, men det har varit lite betungande för honom för han har velat göra mycket av den. Det är en väldigt god vilja, men jag tror det har påverkat hans spel lite. Det kan nog vara riktigt att han inte har den, sa Janne Jönsson som vill se positiva signaler från kapten Liverstam.
- Jag vill se att den lyfter honom några procentsatser i noggrannhet och ansvarstagande. Det kan vara ytterligare ett lyft för honom som är i en väldigt positiv utveckling. Han är bra, men det finns ännu mer kapacitet i honom.
Besked om lagkaptensbindeln dröjer dock ett par veckor till.
 
*  *  *
Jag frågade också om mittbackspositionerna med allsvenskan i åtanke där Liverstam och MAK har huserat mest ihop och Baffo återigen placeras på mitten vilket säger något.
- Ja, just nu känns det som att Baffo är mer flyttbar. MAK skulle kunna vara det också, men just nu är det där de är, sa Jönsson.
 
*  *  *
Nyförvärv då? Janne Jönsson säger att man letar fortfarande, men årsmötet i veckan berättade också att HBK:s ekonomi inte är bra vilket betyder att man får vända på varje krona - och troligen låna ut någon först - innan något mer nyförvärv dyker upp. Men det låter på Jönsson som att han verkligen vill få in någon mer.
 
Jag frågade om James Keene som nu tränar med Kungsbackas damlag eftersom han inte hittat någon ny klubb. HBK:s intresse för anfallaren är ju känt sedan tidigare, men Keene har hela tiden varit dyr.
Frågan är om det kan bli rimligare nu när Keenes alternativ bevisligen är få.
- Det vet jag inte just nu, sa Janne Jönsson.
 
Jag kastade även ur mig Nahir Oyal som lämnat Djurgården nyligen på grund av för tuff konkurrens. En kontraktslös yttermittfältare som främst visat framfötterna i U21-serien. Men det lät inte som en spelare som Janne Jönsson hade koll på.

En nyttig påminnelse

Publicerad 2015-02-09 00:29:00 i Försäsong, Halmstads BK, träningsmatch,

2-3 mot danska Lyngby i årets andra träningsmatch.
Det var en nyttig påminnelse för HBK om att vägen fortfarande är lång innan bitarna i det nya lagbygget fallit på plats.

Om Kalmar 2-0-segern mot Kalmar FF var överraskande bra var träningsmatchen mot Lyngby raka motsatsen.
Svagt och tafatt försvarsagerande vid målen, dålig kommunikation, slarvigt passningsspel, för korta anfall och Joseph Baffo skadad.
Det var inte de svaren som HBK-tränaren Jan Jönsson ville ha, men det var kanske precis de svaren som laget behövde få.
Ja, undantaget Baffo då som efter Simon Bakkiouis undersökning på Örjans Vall efter matchen gav mig beskedet att det inte var en fraktur som man försökt fruktade utan en stukning i stortån.
Jönsson själv svarade jakande när jag la fram den tesen för honom efter matchen.
Då hade han fått ryta till både en och två gånger från sidlinjen när HBK-spelarna slarvade åt båda hållen.
Att Lyngby skulle vara i bättre form var inte konstigt, danskarna ligger alltid mer än en månad längre fram i sina förberedelser vid den här tiden eftersom deras vårsäsong drar igång runt hörnet.
Men Lyngby gav HBK en nyttig påminnelse om det hårda arbete som måste läggas ner innan allsvenskan sparkar igång. Där laget ska hitta kemin och samförståndet ute på planen med många nya spelare jämfört med i fjol. Och samtidigt lära sig flera olika spelsystem för att få den flexibilitet som Jan Jönsson eftersträvar. På den vägen får antagligen ett avancemang från Svenska cupens gruppspel ses som en bonus eftersom det i första hand blir läropengar för det här nya laget.
Vi såg att utan ordinarie startspelare som Junes Barny, Fredrik Liverstam och Viktor Ljung blir kvaliteten också snabbt lidande för truppens bredd är inte större och det kommer nog vara en sanning under hela säsongen när flera startspelare saknas samtidigt.
Även om Jan Jönssons stora taktiska kunnande kommer ge en trygghet att falla tillbaka på.
 
*  *  *
Det mest positiva? Eric Smiths fortsatta framsteg. Mot Lyngby i rollen som mittfältslibero bakom Antonio Rojas och King Osei Gyan. Där fick Smith gott om tid att hämta uppspel för att starta anfall. Jag tycker man ser att Smith håller på att växa in i rollen som en startspelare trots sin unga ålder. Han behöver jobba vidare på att öka sin aggressivitet och intensitet i spelet och börja vinna mer nickdueller, men har redan tagit stora steg när det gäller de första två. Han är i dagsläget Kings bästa komplement som en av två centrala mittfältare och går mot en riktigt spännande säsong.
 
*  *  *
Karikari gjorde mål för andra matchen i rad och har målskyttsmässigt börjat bra. Men som ensam spets tror jag Junes Barny är det bästa valet med Karikari på en kant i stället.
 
*  *  *
Skrev om att Snorre Krogsgård skrev på ett treårskontrakt i går. Känns som en bra värvning även om han inte gjorde någon speciellt utmärkande insats mot Lyngby, men så hade han också 180 mil i bil i kroppen under veckan. Tror dock att det blir bra. Det han visat på träning har sett lovande ut. Snabb, bekväm med bollen, gillar att utmana och går på mål. Det kommer passa i Janne Jönssons fotbollsfilosofi.
Och till rätt pris som bosmanspelare.
 
*  *  *
Nu väntar träningsläger i Turkiet i tio dagar för HBK där match mot ryska Terek Groznyj (torsdag) och ett georgiskt lag (söndag) väntar. Vet inte vilket, för Janne Jönsson kom inte själv på namnet på motståndarna.
Christoffer Andersson var orolig på förhand. För vädret. Rapporterna talar visst om regn. Vi konstaterade ändå snabbt att det kommer bli betydligt skönare att vara där än hemma i vintriga Halmstad.
 
*  *  *
Själv har jag vigt hela söndagen åt mina bidrag till vår allsvenska bilaga. Det kommer bli flera sena kvällarna den här veckan också innan fredagens deadline.

Treårskontrakt för mittfältsvärvning

Publicerad 2015-02-07 18:51:26 i Allsvenskan, Halmstads BK, Silly Season,

Från match till läkarundersökning.
Snorre Krogsgård är överens med Halmstads BK om ett treårskontrakt.
- Det betyder mycket för mig att få en tränare som tror på mig, säger han till Kvällsposten.
 
Snorre Krogsgård spelade 60 minuter mot Lyngby under lördagen. Bortsett från två halvfarliga nickar var norrmannen inte inblandad i så mycket framåt.
Men han har redan visat tillräckligt under veckan för att övertyga HBK-ledningen.
Den norske yttermittfältaren är överens med HBK om ett treårskontrakt berättade han efter matchen för mig.
Läkarundersökningen är det enda som är återstår att klara av innan kontraktet ska signeras och den inleddes efter 16-tiden under lördagen.
Därmed är nästa HBK-värvning i stort sett klar.
 

Prioritet-Nisse: HBK är en spännande förening

Publicerad 2015-02-04 22:49:00 i Allsvenskan, Halmstads BK, Sponsor,

Freddies ut - Prioritet Finans in.
Halmstads BK får en ny huvudsponsor på sina tröjor 2015 - som på sikt kan ge större sponsring.
- Jag är jätteglad för detta. Halmstad är en spännande förening med ett antal starka förgrundsfigurer, säger Nils Wiberg, vd i Prioritet Finans.
 
Efter fyra år som stjärnsponsor i IFK Göteborg kom inte Prioritet Finans överens med Blåvitt i vinter och kommer i stället sponsra IFK med en mindre summa i år.
Nu står det klart att PF går in som ny huvudsponsor i Halmstads BK i stället, en av totalt sex som HBK har, och den största tröjsponsorn. Det betyder rent estetiskt att där Freddies logga fanns i fjol kommer Prioritet Finans finnas i år. För det är Fredrik Ljungbergs restaurang som ersätts efter två år.
Ekonomiskt? Då är det bra för HBK utan att det handlar om några hisnande summor.
Den nya huvudsponsorn kommer gå in med minst en halv miljon kronor (minimumgränsen för en huvudsponsor) och troligen lite till. Summan kan också växa om samarbetet faller väl ut där PF hoppas kunna dra nytta av kontakterna i affärsnätverket Stigs Vänner som man nu blir en del av.
 
Jag gjorde en intervju med vd:n Nils Wiberg tidigare i dag på Kvällsposten där ni kan läsa mer om vad Prioritet Finans starke man tycker om att gå in som huvudsponsor i HBK om ni inte redan gjort det.
Intervjun läser ni här.
Där berättar Nils Wiberg också att avtalet, som är på ett år, har en option för fler år och att han inte utesluter att öka summan han sponsrar HBK med i framtiden. Vilket förstås är bra business för HBK. En win-win-situation.
I intervjun säger Nils Wiberg också att han inte kommer försöka ha något att säga till om när det gäller det sportsliga (som han hintat om i fallet med IFK Göteborg). Däremot kommer han säkert uttrycka sin spontana åsikt här och där, men personligen tycker jag att det är rätt harmlöst och kanske direkt uppfriskande och vittnar mer om engagemang än ett störningsmoment som en del supportrar kanske uppfattar det som.
Vi får väl se hur det blir.
 
*  *  *
På något vis sätter kanske detta förklarar Marcus Antonssons mystiska budskap om Freddies på undertröjan i derbyt mot Falkenberg?
Eller så hade det inte med varandra att göra alls.
Vem vet.

En mittfältare som matchar kraven

Publicerad 2015-02-03 18:49:00 i Försäsong, Halmstads BK, Silly Season,

 
Snorre Krogsgård efter tisdagens träning.
 
Brutna löften fick 23-årige yttermittfältaren Snorre Krogsgård att lämna Odd BK i Norge.
Nu tränar han med Halmstad – och kan fylla en av två luckor som är kvar i lagbygget.
– Förhoppningsvis ska vi få till något, säger Jan Jönsson efter tisdagens träning.

Halmstad söker en snabb yttermittfältare och kan ha funnit honom i Snorre Krogsgård. Den 23-årige norrmannen tränar med Halmstad från tisdag till fredag och ska även spela träningsmatchen mot danska Lyngby på lördag.
Det han visade upp på tisdagsträningen där förvisso en del spelare saknades (en kvickhet med bollen, förmåga att ta sig förbi motståndare och en bra inläggsfot) var lovande.
– Jag har inte spelat på två månader utan tränat för mig själv så det var skönt att spela igen. Jag var lite tung i benen, men det var kul och jag trivdes, säger Snorre Krogsgård.

23-åringen slog igenom 2012 i Odd (och hade intresse från Schweiz och Tyskland efter den säsongen säger han), men har därefter mest agerat inhoppare och spelade under våren i fjol i Fram Larvik i tredjeligan innan Odd kallade tillbaka honom inför höstens slutstrid.
- När jag kom tillbaka var jag med och vann brons i serien och ett silver i cupen. Men jag hade gärna spelat mer.
Speltiden i höstas stannade vid sex inhopp och - även om han ser tiden i Odd som en bra period - vill inte Krogsgård vara kvar i klubben längre.
– Jag blev lovad mycket speltid och tyckte att jag var bra hela tiden. Kommunikationen var dålig och tränaren använde hellre andra spelare, säger han och fortsätter.
– Jag skulle egentligen fått ett nytt kontrakt nu, men det var mycket brutna löften så jag hade ingen lust att vara kvar där längre. Jag vill hitta något annat.
Och då är Halmstad intressant?
– Absolut. Jag hade egentligen inte tänkt att åka till Sverige, men nu öppnade den här möjligheten sig. Om jag får ett förslag får jag värdera det.
Vad vet du om Halmstad som klubb?
– Inte mycket, men jag har läst på lite sista veckan för att förstå vad klubben står för. Det verkar vara en bra klubb och allsvenskan är en bra nivå med många bra lag.
 
Några förhandlingar om ett kontrakt med Krogsgård, som är bosman, har inte inletts. De tas först i slutet av veckan, troligen efter lördagens träningsmatch som det lät i dag. Halmstads tränare Jan Jönsson har dock bra koll på Snorre Krogsgård sen sin tid i Norge och säger sig bara behöva friska upp minnet någon dag innan han vet mer om hur det blir.
– Han har bra touch på bollen, speeden och klarar att ta sig förbi folk med och utan boll, säger Janne Jönsson.
Egenskaper ni behöver få in i laget?
– Ja, det kan jag tycka.

Krogsgård är en spelare som kan användas såväl på högerkanten som till vänster och med hans snabbhet ser Janne Jönsson även honom som ett alternativ i anfallet om man värvar 23-åringen till slut.
Men först ska Snorre Krogsgård få tid att bekanta sig med Halmstad.
- Vi behöver få lite tid tillsammans. Han får se på stan och träffa killarna. Förhoppningsvis ska vi få till något.
 
Janne Jönsson hoppas att HBK ska kunna värva två spelare till, varav Krogsgård i så fall är en av dem.
Är det en mittfältare eller anfallare ni i så fall vill få in?
- Det vill jag tänka på lite till. Vi stressar inte utan tar den här brickan först.
 
*  *  *
En träning är inget underlag för stora omdömen, men av det jag såg i dag var Snorre Krogsgård en intressant spelare med kvaliteter som HBK saknar och behöver. Han såg bekväm ut med bollen, bra en mot en, snabb, bra inläggsfot och kom snabbt till avslut. Men träningsmatchen mot Lyngby lär visa betydligt mer om hans status - och vilken nivå han håller.
 
*  *  *
Karikari, Barny och Silverholt saknades på dagens eftermiddagsträning på Skedalahed. Karikari var sjuk, Junes lite sliten efter helgens match och Silverholt har känning i höftböjaren.
- Jag tror inte det är något allvarligt med någon av dem, men de kan vara lite frågetecken till helgen som kommer, säger Janne Jönsson.

Lagkaptensvalet: en av fyra

Publicerad 2015-02-02 01:40:40 i Allsvenskan, Halmstads BK, Lagkapten,

King Osei Gyan var först ut.
Fredrik Liverstam, Mohammed Ali Khan och Jesper Westerberg är tre andra alternativ.
Jag tittar närmare på lagkaptensvalen som Janne Jönsson väljer mellan.
 
För tredje året i rad kommer HBK få en ny lagkapten.
Janne Jönsson har redan berättat vilka de främsta valen är och det är inga överraskningar där.
King Osei Gyan, Fredrik Liverstam, Mohammed Ali Khan och Jesper Westerberg. Stojan Lukic är en av truppens naturliga ledare, men Janne Jönsson vill helst ha en utespelare som är central i laget vilket gör att alternativen är de första fyra.
Här ger jag min syn på dem i dagsläget.
 
King Osei Gyan
Den ghananske spelmotorn har efter ett år i HBK gjort ett starkt avtryck i laget och förlängde med ytterligare ett år inför den här säsongen. Han kommer bli central i HBK:s spel även under Janne Jönsson och fick bära kaptensbindeln i HBK:s första träningsmatch mot Kalmar. En ledare som leder laget mer med sitt spel och pondus än sin starka stämma på planen, men när King säger något lyssnar de andra och rent logiskt sett bör King ta ytterligare något kliv som spelare under sitt andra år i HBK.
 
Fredrik Liverstam
Var en av HBK:s allra bästa spelare under fjolåret och tog egentligen över som backlinjens (informella) ledare redan under säsongen i fjol. En spelare och person som inte stressar upp sig och som numera har förmågan att dominera en match. Styr sina lagkamrater på ett naturligt sätt och har under årets första veckor fått stort förtroende av Janne Jönsson vad jag hör. Ytterligare en fördel för Liverstam här är att han är den av mittbackarna som Jönsson inte kommer flytta runt på olika positioner.
 
Mohammed Ali Khan
En naturlig ledartyp och kaptensmaterial. Var lagkapten under sina sista två år i Häcken och är en populär spelare som kommunicerar mycket på planen. Ny i laget och frågan är om han eller Baffo får kompromissa med sin position som mittback, men Janne Jönsson tog redan vid spelarpresentationen upp Ali Khan som ett lagkaptensämne och lyfte fram honom igen när vi pratade om lagkaptensalternativen inför Kalmarmatchen. Skulle, precis som King och Liverstam, klara uppdraget utan problem om han blir Jönssons val.
 
Jesper Westerberg
Precis som Stojan Lukic var Westerberg assisterande lagkapten under fjolåret. Är också en naturlig ledare i gruppen oavsett om han bär lagkaptensbindeln eller inte och har mycket rutin. Men om jag ska ge mig på att spekulera lite så la Jönsson till Westerberg först när jag frågade honom om Jeppa. De tre valen som Jönsson tog upp själv var King, Liverstam och Ali Khan. Det kan ha varit en tillfällighet eller inte, men jag tror att valet står mellan de tre första faktiskt.
 
*  *  *
Vem vill ni se som lagkapten för HBK i år? Kommentera och motivera!

Smith: Jag känner mig redo som fan

Publicerad 2015-02-01 23:28:00 i Eric Smith, Försäsong, Halmstads BK, träningsmatch,

Eric Smith fick chansen direkt när Halmstad slog Kalmar med 2-0.
Efter 90 minuter med bra spel på mitten siktar 18-åringen på en plats i startelvan i år.
- Jag känner mig redo som fan och vill spela, säger Eric Smith.
 
Eric Smith, son till förre HBK-mittfältaren och numera lagledaren Anders Smith, fick A-lagskontrakt med HBK redan i fjol.
Första året var ett läroår, men Smith gjorde ändå nio inhopp och satte sitt första allsvenska mål när han avgjorde borta mot Örebro.
Den här säsongen blir hans andra som A-lagsspelare och började med 90 minuter mot Kalmar FF bredvid King Osei Gyan på det centala mittfältet.
- Det kändes bra. Jag tycker vi gör det bra defensivt båda halvlekarna. Lite bättre offensivt i första kanske, men vi gör det bra som lag, säger Eric Smith efter 2-0-segern.
 
Den tekniske och passningsskicklige mittfältaren imponerade framför allt med sin bollbehandling och kloka passningsspel.
Överraskad att du får stort förtroende direkt av Janne Jönsson eller är det dags för Eric Smith redan nu?
- Jag tycker att om jag spelar så att jag förtjänar det så vill jag spela så klart. Då tror jag att han antagligen tyckt det och då tycker jag att jag är redo.
Du fick ett läroår i fjol, hur känns det inför den här säsongen?
- Det får man säga. Jag känner mig redo som fan och vill spela nu. Det känns bra, jag ser fram emot det.
Efter en lovande årspremiär vill Eric Smith ta upp kampen på allvar om en ordinarie plats i laget under 2015.
- Jag vill starta så många matcher jag kan om jag förtjänar det. Jag satsar på att spela så mycket som möjligt.
 
I dagsläget ser Eric Smith och Antonio Rojas ut att konkurrera om platsen bredvid King Osei Gyan. En spelare som Smith gillar skarpt.
- Vårt samspel funkar bra. Jag har alltid gillat att spela med King. Han tänker mycket fotboll och jag tycker det känns bra att spela med honom.
Hur ser du på konkurrensen på mitten?
- Den är hård. Antonio är jätteduktig och King är också fantastiskt duktig. Sen har vi några spelare som kan spela innermittfältare som inte gjorde det nu, som Fagge, Junes och Baffo. Konkurrensen är jättehård, men det utvecklas man av, säger Eric Smith.
Ni är ganska olika spelartyper allihop?
- Ja, det kanske är bra på ett sätt. Jag vet inte, men Janne har ganska många olika spelsätt som han kan använda oss på nu och vad han än väljer så har han många alternativ.
 
Den gamle mittfältsmotorn Janne Jönsson var nöjd med vad han fick se av Eric Smith mot Kalmar.
- Jag tycker det var bra, säger HBK:s tränare.
- Han tog för sig bra och sansat och gav inte bort för mycket utan var ganska steady.
Hur ser du på hans möjligheter i år? Han hade ett läroår i fjol, är han flygfärdig för allsvenskan i år?
- Det tycker jag. Han är i intressant utveckling och ska kunna bli ännu bättre fysiskt och taktiskt, utnyttja sin kropp som jag menar inte har satt sig helt än. Motorik, balans och styrka, lite lägre tyngdpunkt ibland, men det kommer.
Och så har du en utmaning att få honom att börja nicka också?
- Det är riktigt. Det har lite med stabilitet i kroppen, du ska kunna styra lite mer och plocka undan.
 
Eric Smith är inne på samma spår när det gäller vad han behöver fortsätta utveckla.
- Fortfarande det defensiva, bli mer aggressiv och vinna mer boll, säger Smith.
Kan du utnyttja din längd (192 cm) mer också?
- Det är klart jag kan. Jag har aldrig riktigt gillat att nicka så mycket, men det är väl något jag får lära mig att göra, säger han med ett leende.
Bollen ska vara vid fötterna?
- Ja, helst.

Svar på märkligt påstående

Publicerad 2015-02-01 19:36:51 i Allsvenskan, Halmstads BK,

Jag ögnade igenom Hallandsposten i lördags och såg ett väldigt märkligt stycke i Jörgen Andersons krönika om silly season som jag känner att jag vill kommentera.
Han skriver bland annat "Hallandsposten (...) är och skall vara störst och bäst på HBK - om än inte nödvändigtvis först med alla lösa rykten som cirkulerar. Precis som tidigare skall det finnas substans och verklighetsförankring i det vi skriver i tidningen och på webben, före, under och efter matcherna."
 
Varför man skriver så - och samtidigt ger en illa dold känga till alla andra som skriver/rapporterar om HBK - förstår jag bara inte poängen med. Men eftersom jag både är reporter och krönikör på bland annat HBK för KvP/Expressen (och därmed antagligen är HP:s största konkurrent på området) tänker jag ge min syn på det här.
 
Han har rätt i en sak. HP ska vara störst på HBK eftersom det är lokaltidningen i Halmstad. Allt annat är tjänstefel från deras sida.
Bäst? Det vill vi nog alla vara på våra jobb, men det är väl knappast vår (journalisters) sak att säga utan upp till er läsare att tycka vilka som gör ett bra jobb.
Lösa rykten? Jag tror ingen seriös journalist, på tidning, webb, radio eller tv, försöker sprida rykten. Jag kan förstås bara tala för mig själv, men jag har aldrig skrivit på ett rykte när jag skrivit något. Uppgifter kollas - och faller de så skriver man förstås dem inte. Jag har alltid uppgifter från källor jag litar på bakom mina nyheter - och så långt det går kommentarer från berörda personer - och mina nyheter har stämt varje gång.
Som Jesper Westerbergs och Antonio Rojas kontraktsförlängningar det senaste halvåret, att HBK ville värva bröderna Wede, Janne Jönsson som ny HBK-tränare på treårskontrakt, Blombergs övergång till AIK, Bomans treårskontrakt med IFK Göteborg och att han inte skulle spela sista matchen, Sead Haksabanovic A-kontrakt, att HBK ville värva Adiyiah och Rexhepi. För att nämna några nyheter.
Jag hoppas och tror att alla som läser det jag skriver vet att det är sant.

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela