Kickoff

Djurics nya löften till HBK

Publicerad 2015-07-27 15:32:22 i Allsvenskan, Dusan Djuric, Halmstads BK,

Dusan Djuric håller dörren öppen för en återkomst till moderklubben HBK i sommar.
Det berättar han i en intervju med Kvällsposten - samtidigt som han avslöjar vad som kan få honom att hoppa på ytterligare ett utlandsäventyr först.
 
Jag tog ett snack med Dusan Djuric som går att läsa i dagens Kvällsposten eller på nätet. Det är många HBK-fans som undrar om Dusan kan komma hem redan i sommar. Och ärligare svar än så här om en eventuell comeback i HBK tror jag inte man får i dagsläget.
Om ni inte köpt tidningen - läs själva här.
 
Och här kan ni läsa att HBK:s klubbchef Fredrik Andersson hoppas att man ska lyckas värva både Djuric och Henningsson i sommar - och vad det hänger på.
 
*   *   *
Vad jag tror? Att HBK kommer göra klart med Alexander Henningsson i veckan (klubbarna är överens vilket ni har kunnat läsa i KvP). Skulle förvåna mig om man inte anser sig ha råd med den värvningen eftersom Baffo också lämnat nu och Henningsson vill också till HBK.
Dusan? Beror väldigt mycket på vilka utländska val han har och vilka pengar han kan tjäna en vända till utomlands, men närmare än så här att få hem den förre mittfältsstjärnan har inte HBK varit. Dusan ger också nya HBK-löften i min intervju efter att ha berättat att han vill avsluta karriären i HBK i en intervju jag gjorde med honom våren 2013. Dels om när han senast är tillbaka i HBK-tröjan, dels om när HBK kan få ett svar i sommar.
 
*   *   *
Enligt mina uppgifter får HBK någonstans mellan 1-1,5 miljoner kronor ungefär för Joseph Baffo. Inte alls samma pengar som MFF fick för Filip Helander (cirka nio miljoner) som också hade ett utgående kontrakt i vinter, men bra för HBK åtminstone att den följetången är över nu och att lite pengar trillar in på kontot.
Här kan ni också läsa om spelet bakom försäljningen av Baffo vilket påverkade HBK:s värvningsstrategi i vintras, enligt klubbchef Fredrik Andersson. En del frågetecken som blir svar där.
 
*   *   *
Nu ska jag packa för Salzburg. Avresa tidigt i morgon bitti för Malmö FF:s Champions League-kval så för första gången sedan jag började jobba för Kvällsposten/Expressen missar jag en HBK-hemmamatch.
 

Halmstad testar förre MFF-talangen

Publicerad 2015-07-14 18:57:00 i Allsvenskan, Halmstads BK, Provspel,

Halmstads jakt på offensiva förstärkningar fortsätter.
Kvällsposten kan berätta att förre Serie B-yttern Filip Pivkovski provspelar med klubben den här veckan.
– Han har kvaliteter som vi är nyfikna på med fart, en mot en och bra teknik. En offensiv kantspelare som skulle kunna vara aktuell, säger Halmstads tränare Jan Jönsson.
 
Halmstad går vidare i sin jakt på offensiva spelare.
När klubben tränade under tisdagen fanns den 21-årige anfallaren/yttermittfältaren Filip Pivkovski med.
– Vi tar tillfället i akt. Han tränar med oss i morgon onsdag också så får vi känna lite på varandra, säger Jan Jönsson.
– Han har kvaliteter som vi kan vara nyfikna på med fart, en mot en och bra teknik. Han är en offensiv kantspelare som även kan vara längst fram och som skulle kunna vara aktuell för oss.
 
Lämnade Malmö som junior
Filip Pivkovski lämnade som junior Malmö FF 2009 för spel i engelska Blackburn Rovers. Under en kort period återvände talangen, som valt att representera Makedonien i landslagssammanhang, till allsvenskan och Häcken, men har sedan 2013 spelat i Italien. Först i Novara i Serie B och det senaste halvåret på lån i Martina Franca i Serie C.
Nu är han kontraktslös och då passar Halmstad på att syna spelaren närmare.
– Han visade på första träningen att han har farten och teknik som kan vara intressant. Men vi ska ta med oss morgondagens träning innan jag säger mer, säger Jan Jönsson.
Vad ser du honom främst som?
– Det är som kantspelare.
 
Baffo tillbaka men osäker
Under tisdagen var även U21-landslagsbacken Joseph Baffo tillbaka i träning med Halmstad. Baffo besökte under söndagen tyska andraligalaget Eintracht Braunschweig som också erbjudit ett kontraktsförslag.
– Han körde ett eget pass i dag, säger Jan Jönsson.
Är han aktuell för truppen mot Sundsvall till helgen?
– Jag hade hoppats det, men är inte riktigt säker mest för att han själv inte är helt säker. Det är axeln som spökade för honom under slutspelet som han känner av lite.

Baffo besöker utländsk klubb

Publicerad 2015-07-12 14:37:09 i Allsvenskan, Halmstads BK, Joseph Baffo,

Joseph Baffo närmar sig en flytt från Halmstad.
Under söndagen besöker U21-landslagsbacken en utländsk klubb – som har erbjudit ett kontraktsförslag att ta ställning till.
– Vi bekantar oss för att sedan kunna ta ett beslut, säger Baffos agent Nima Modyr till Kvällsposten.

Joseph Baffo har varit ledig från klubblaget Halmstad efter U21-EM-guldet.
Och det är osäkert om backen spelar så många fler matcher i HBK-tröjan.
Redan innan succén i U21-EM var grekiska Olympiakos och schweiziska Sion intresserade och Ghanasoccernet.com skrev för en vecka sedan att det är de två klubbarna det framför allt står mellan. Även engelska Norwich har visat intresse tidigare.
Men enligt KvP:s uppgifter är det inte någon av de tre klubbarna som Joseph Baffo under söndagen besöker och som även har erbjudit honom ett kontraktsförslag.
– Det är inte så mycket att säga. Vi är ute och besöker lite folk och bekantar oss för att sedan kunna ta ett beslut, säger agenten Nima Modyr som inte vill kommentera vilken klubb det rör sig om.
 
Inget bud än
Halmstads klubbchef Fredrik Andersson:
– Vi har haft våra aningar om var han befinner sig, men jag vill bara säga att han har fått två dagar ytterligare semester, säger Fredrik Andersson.
Har ni fått något bud på Baffo?
– Nej, det har vi inte fått.
För Halmstads del skulle en försäljning av Joseph Baffo öppna upp för nyförvärv.
– Vi har lite bollar i luften och vill se någon spelare och träffa någon. Vi får se vad det blir. Det är lite avhängt på vad som sker med Baffo nu, säger Fredrik Andersson.

Ljungs psykning - och ett märkligt provspel

Publicerad 2015-07-10 21:10:12 i Allsvenskan, Halmstads BK,

Halmstad jagar en trepoängare mot Kalmar efter fyra raka utan förlust.
Utan Joseph Baffo som har fått förlängd ledighet - men med två nya ansikten i träning.
Och efter en vecka där ett möjligt nyförvärv blev ett märkligt och kortvarigt provspel.
 
Tre kryss på bortaplan, en seger på hemmaplan. Halmstads facit inför mötet med Kalmar ger anledning att tro på säsongens tredje seger även om Halmstads tre kryss på fyra matcher och Kalmars tre raka kryss talar för - oavgjort i morgon lördag.
Det är dock inget att hymla med att HBK behöver ta en trepoängare sett till att spelschemat snart blir betydligt tuffare om man ska börja klättra i tabellen. Men då krävs framför allt ett bättre offensivt spel än senast mot Åtvidaberg då HBK-spelarna tog slut helt i andra halvlek.
 
Viktor Ljung berättade att han tänker i alla fall göra sitt bästa redan på förhand mot vännen och numera förre lagkamraten Marcus Antonsson.
- Det ska bli riktigt roligt att möta honom. Om jag träffar honom i eftermiddag får jag försöka få honom i fel stämning till matchen. Jag har mina knep, säger Viktor Ljung med ett skratt.
 
Det blir samma startelva som mot Åtvidaberg senast. Inga överraskningar där. Antonio Rojas som ersatt Eric Smith på mittfältet har gjort det bra de senaste matcherna. Däremot känns det som att det är hög tid för Snorre Krogsgård att visa vad han kan på allvar nu. Norrmannen har mer i sig än han har visat, men det gäller att få fram det också. Annars såg Kristoffer Fagercrantz bra ut med fredagsträningens bästa assist och mål.
 
*  *  * 
Joseph Baffo firades i Värnamo på torsdagen och har fått extra ledigt på egen begäran och finns inte med mot Kalmar alls.
- Ursprungsplanen var att jag ville ha honom här i dag för att känna att han var aktuell till Kalmartruppen. Men då har han bett om den här dagen också och fått den. Det kanske är klokast att inte slänga in honom i Kalmartruppen för han har haft egen träning och vila. Han har fått ungefär som de andra. Han är igång med laget i uppbyggnaden till Sundsvallsmatchen, säger Jan Jönsson.
Han är inte och besöker någon klubb på sin extra dag?
- Inte något så roligt, nej.
 
*  *  *
Det var annars en del märkliga transferturer kring HBK i veckan. Janne Jönsson var i kontakt med Martin Broberg (intresset har jag berättat om tidigare i KvP), men HBK kom aldrig till skott i den affären och till slut skrev Broberg på för bottenkonkurrenten Örebro. Han hade annars varit nyttig för HBK tror jag. En bra yttermittfältare som bevisat vad han kan i allsvenskan (och mot HBK) som dessutom har ett bra tillslag.
- Jag är enig med dig, men vi blev nog inte helt färdiga heller så vi hann. Han var intressant, men vi är nog i den situationen att vi behöver flytta på någon spelare innan vi tar in, säger Janne Jönsson.
 
I stället dök en provspelande fransman vid namn Guillaume Siino upp från en regionalliga i Frankrike. Han skulle stanna en vecka men provspelet bröts redan efter två dagar. Jag såg honom aldrig själv, men vad jag hört var det långt ifrån en hit. Ett mycket märkligt val om det stod mellan de två spelarna.
Och ingen bra reklam för Pontus Farnerud som rekommenderade spelaren till HBK. Man tycker att han borde veta vad som krävs på allsvensk nivå.
 
*  *  *
Janne Jönsson säger att HBK får förfrågningar på en del spelare som är utanför startelvan också. Kan med andra ord bli frågan om spelare som rör sig där till exempel.
HBK jobbar också vidare på nyförvärvsfronten, utan att för den sakens skull ha någon som är nära att bli klar som det lät i dag.
 
*  *  *
Jag skrev om HBK:s kontakt med Dusan Djuric och att hans förstaval var att stanna kvar utomlands redan i månadsskiftet maj/juni. HBK håller kontakten med Djuric, men ingenting har egentligen förändrats där sedan jag skrev det då.
 
*  *  *
Det var två unga spelare som stack ut ur mängden på fredagens träning. Sean Baxter och Max Rosén fyllde ur numerären på träningen i "b-laget". Båda har tidigare varit med och tränat med Kaizer Chiefs i Sydafrika eftersom - som ni säkert redan gissat - Sean är son till en viss Stuart Baxter.
- Det är Stuart som har bett mig om det. De bor i Helsingborgsområdet båda två. Det är möjligt att de är här nästa vecka också, mer än så är det inte. Och de kommer vara en del med U19 också eftersom de har den åldern, berättar Janne Jönsson.
De är inte aktuella för er på någon nivå?
- Nej.

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela