Kickoff

Första testet i cupen - men ingen Djuric

Publicerad 2016-02-19 13:56:00 i Dusan Djuric, Halmstads BK, Silly Season, Superettan, Svenska cupen,

Janne Jönsson ser ut att mönstra sitt starkaste manskap mot IK Frej i säsongens första tävlingsmatch i Svenska cupen.
Det är bara på mittfältet han funderar i två fall.
 
Stojan Lukic - Markus Johansson, Fredrik Liverstam, Mohammed Ali Khan - Adnan Kojic, Antonio Rojas, Junes Barny, Sead Haksabanovic, Andreas Bengtsson - Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter.
Så ser med största sannolikhet HBK:s första tävlingsstartelva ut för säsongen när Frej gästar i Svenska cupen.
Janne Jönsson bytte västar på två spelare under dagens träning och det var på Barny och Rojas som ersattes av Kristoffer Fagercrantz och Alexander Henningsson (vill jag minnas). Det är de två platserna som är mer öppna inför morgondagen och som Janne Jönsson skulle fundera lite till på.
Men det blir starkast möjliga lag och fortsatt 3-5-2 som gäller.
I mål står Stojan Lukic, bland annat för att det var hans tur i ordningen. Malkolm Nilsson skulle stått mot Gais, men fick lämna återbud då.
 
Matchmässigt är det inte så mycket att orda om på förhand tycker jag. HBK måste visa att man gör fortsatta framsteg med 3-5-2, att backarna förstår sina roller, att ytan bakom ytterbackarna inte blir en svaghet och att man kan ha både mycket bollinnehav och många spelare framåt i offensiven. Barny i den tillbakadragna rollen på mitten blir också intressant att följa.
Målen kommer komma om chanserna skapas. Fredrik Olsson ser precis så bra ut som han värvats för att vara. En goalgetter som saknades i fjol. Alexander Ruud Tveter sägs också ha kommit väldigt bra in i laget och med Olsson. Det ska bli intressant att se dem i en tävlingsmatch i morgon.
 
###
Dusan Djuric till Dalkurd - och inte HBK - enligt Fotbollskanalen.
Jag var på dagens träning och där var inte Djuric med. Ska ha haft en lättare känning i knäet och rehabade troligen i stället. Men sjukdom/skada brukar det ju heta när en spelare är på väg någon annanstans också.
Jag har inte fått bekräftat att han är klar för Dalkurd, däremot ska det ha surrats om det lite någon dag.
Pratade med HBK:s klubbchef Fredrik Andersson som inte visste något om det och inte ville kommentera något förrän det i så fall var klart.
Klockan 15 har Dalkurd kallat till presskonferens. Jag får återkomma i ärendet efter det.
 
Dalarnas Tidning direktsänder den på webben. Här är länk om ni vill kika.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-19 17:06:34

Inte Berntsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela