Kickoff

Målvakt kontrakterad - Ruud Tveter högaktuell

Publicerad 2016-01-15 23:26:00 i Halmstads BK, Silly Season, Superettan,

Isak Pettersson har skrivit A-lagskontrakt.
Och provspelande norrmanen Alexander Ruud Tveter har imponerat.
Även om anfallaren inte har erbjudits något kontrakt än låter det som att HBK vill ha anfallaren.
 
HBK skrev under fredagen ett tvåårskontrakt med målvaktstalangen Isak Pettersson som tränat med A-truppen sedan fjolårssäsongen.
HBK pratar varmt om målvakten som, bortsett från att han inte är så lång för att vara målvakt, ser riktigt intressant ut. Vad jag hör så finns det anledning för HBK-fans att ha förhoppningar på den unge målvaktstalangen på sikt. Nästa säsong får han finna sig i att konkurrera med Malkolm Nilsson om platsen bakom Stojan Lukic. Det vore dock bara logiskt om Nilsson (troligen) eller Pettersson går på lån under 2016. Tre målvakter är i regel en för mycket.
 
Under veckan har HBK haft provspelare på besök. Norrmannen Alexander Ruud Tveter har imponerat på sin omgivning och även om han inte erbjudits något kontrakt än kommer HBK säkert att göra det. En spelartyp som till viss del sägs påminna om Mikael Boman, fast lite snabbare i djupled och med en vass vänsterbössa.
- En stor och stark anfallare som är snabb för sin storlek. Han hade fint samspel med Fredrik Olsson. Vi vill se mer av honom, säger Fredrik Andersson.
Det är inte heller omöjligt att Ruud Tveter är med nästa vecka igen.
Det kommer inte den andre provspelaren Daniel Jarl vara.
- Vi har fyra starka mittbackar redan så det skulle kännas dumt att ta in en femte. Däremot var det intressant att se honom och han visade fina kvaliteter.
 
Nästa vecka kommer Sebastian Crona vara med är tanken. Halmiamittfältaren har alternativ, men nappar han inte på något av dem så vill HBK att han fortsätter köra med dem. Crona är första alternativet om (när?) Eric Smith blir såld.
- Inget är klart. Vi har inte fått något nytt bud, säger Fredrik Andersson.
Petar Petrovic, som tränade med HBK tidigare i vinter, bröt sitt kontrakt med Malmö FF under fredagen. Han är dock inte aktuell för HBK i dagsläget.
 
På tal om Fredrik Andersson. Han har preliminärt tänkt att kliva av sin roll som klubbchef den siste februari, men HBK har fortfarande inte hittat hans ersättare. Samtidigt går tiden, men Fidde konstaterar att en månads överlämning kan bli för lite och öppnar för att stanna lite längre i sin roll. Han har inte hittat sitt nästa jobb än heller.
Och han är öppen för en återkomst till HBK i framtiden - som sportchef.
- Jag har varit med och identifierat att det behövs en sportchef, men det förutsätter spel i allsvenskan. Den dagen det händer kommer jag söka den tjänsten.

Kommentarer

Postat av: Håkan

Publicerad 2016-01-16 12:47:27

Hej Fredrik!

Kan inte Junes Barny vara ett alternativ på det centrala mittfältet?

Svar: Hej Håkan!Barny är absolut ett alternativ centralt, men han är ju mer offensivt lagd om du menar i konkurrens med Crona. HBK behöver få in en mer fysisk mittfältare som kan vinna bollar och täcka ytor framför backlinjen eftersom man saknade den spelartypen helt i fjol (och egentligen de senaste åren). Behövs för att ge övriga mittfältare mer offensiva tyglar, oavsett vem som spelar bredvid.
Fredrik Jonsson

Postat av: Exil

Publicerad 2016-01-16 17:07:47

Menar du alltså att Malkolm Nilsson även i år är utan chans att bli nummer ett, med tanke på formuleringen om att Pettersson får konkurrera med Nilsson om platsen bakom Lukic? Dessutom borde det väl funka med tre målvakter, med tanke på Petterssons ålder: Lukic spelar i a-laget, Nilsson i U21 och Pettersson i U19?

Mittbacken Jarl heter förresten Daniel i förnamn, inte Gustav.

Svar: Det är det jag menar. Jag trodde personligen att "Malle" skulle utmana Stojan Lukic rejält förra året, men var inte nära. Han behöver spela A-lagsfotboll för att ta det kliv som han har potential att göra. Görs bäst på lån i mina ögon. U21-fotboll räcker inte för kvaliteten är för varierande. Juniorfotboll funkar för Isak Pettersson kanske, men han bör upp på U21-nivån nu. Då är man en målvakt för mycket. Det är så jag ser det i alla fall.
Yes, du har helt rätt i att Jarl heter Daniel, inte Gustav. Fel av mig så klart men jag kunde inte ändra förrän ett dygn senare eftersom bloggens adminsida av någon oklar anledning kraschade varje gång jag försökte.

Mvh
Fredrik
Fredrik Jonsson

Postat av: Håkan

Publicerad 2016-01-17 16:14:54

OK. Fast jag tyckte faktiskt att Barny visade prov på stor arbetskapacitet när han spelade centralt ifjol och kunde även sätta några glidtacklingar. Varför är inte Petrovic aktuell längre förresten? /mvh Håkan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela