Kickoff

Inga sista minuten-värvningar - men "Fidde" blir kvar

Publicerad 2016-03-31 19:15:33 i Halmstads BK, Silly Season, Superettan,

Halmstads BK letade, men hittade inte rätt.
Därför värvar inte klubben mer innan transferfönstret stänger vid midnatt.
I stället håller man på pengarna till sommaren om det behövs förstärkningar då.
 
HBK-tränaren Jan Jönsson bekräftade det ganska väntade besked när jag pratade med honom i eftermiddags.
HBK har förvisso letat, men alternativen har varit alltför osäkra kort för att klubbledningen skulle vilja agera.
Man har säkert tittat åt Ängelholm där sex spelare i ÄFF som inte gått med på klubbens lönesänkning har varit fria att lämna. Utlandet har annars varit det hetaste alternativet, men inte heller där fanns något tillräckligt lockande. Det förstod jag på Jönsson redan för ett par dagar sedan.
 
Därmed går HBK in i säsongen med 15 utespelare som blir 17 när Jesper Westerberg (som tränar lätt med laget utan att vara tacklingsbar) och Ivo Pekalski blir spelklara framåt våren/sommaren.
Jag har redan varit inne på att HBK:s trupp är skadekänslig och det är bara att konstatera att för HBK:s del får inget hända anfallsparet Fredrik Olsson och Alexander Ruud Tveter. Där bakom finns i dagsläget Simon Silverholt, Sead Haksabanovic kan flyttas fram som släpande anfallare och Junes Barny, som dock hittat en bra roll på mitten.
Numerären är Janne Jönsson medveten om är få och det troliga är att någon U-lagsspelare som visar framfötterna (Alexander Arvidsson ligger bra till) kan få kliva upp i A-truppen under våren.
Och sedan kommer ett sommarfönster där HBK eventuellt agerar i stället.
 
# # #
Jag pratade lite kort med Fredrik Andersson häromdagen också. "Fidde", som meddelade i november att han ämnar sluta som klubbchef, berättar nu att han räknar med att bli kvar säsongen ut i alla fall. Och konstaterade att om HBK går upp i allsvenskan till nästa år kanske den sportchefsroll (eller en mer sportsligt orienterad tjänst) som han helst vill ha blir en möjlighet. Time will tell.
 
# # #
Så. Vilket nyförvärv håller ni som bäst inför säsongen? Vilken spelare kommer göra störst nytta under året?

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-04-02 09:25:26

Absolut ngn av anfallarna. En notorisk målskytt har varit en brist de senaste säsongerna.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrik Jonsson

Sportreporter och fotbollskrönikör för Kvällsposten/Expressen. Tidigare mångårig sportreporter med fotbollsansvar på Sundsvalls Tidning. Jag har bevakat A-landslaget och Allsvenskan/Superettan i många år. Jag har även arbetat på Sportbladet och Smålandsposten, samt bott och studerat i Milano, Italien i nästan ett år. Skriver här initierat om fotboll och tennis. Följ mig även på twitter: Frejon81.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela